Zalige caribische cocktails !!!

Barlepels

 

Een barlepel is een noodzakelijk gereedschap om het mengglas efficiënt te hanteren. Afhankelijk van vorm en uitvoering, variërend van stijlvol in zilver of nuttig van plastic, kunnen er met deze lepel meerdere dingen achter de bar worden gedaan dan alleen maar roeren. Roeren is natuurlijk wel de belangrijkste functie van de barlepel, vandaar dat de barlepel ook wel barspoon genoemd wordt. De lepel is langer dan een gemiddelde lepel. Omdat de te roeren cocktail in het mengglas goed met de toegevoegde ijsblokjes moet worden gemixt en een barglas vrij hoog kan zijn is die lengte een logisch gevolg. Een barlepel moet in principe lang genoeg zijn om de bodem van het mengglas te raken waarbij genoeg lengte overblijft voor een goede grip. Sommige barlepels zijn uitgevoerd met een uiteinde dat plat van vorm is. Dit deel van de lepel kan gebruikt worden om kleine vruchtjes of mintblaadjes fijn te stampen, als een receptuur dat voorschrijft. Soms bevindt zich op het uiteinde van de lepel een klein vorkje om cocktailkersen of olijven mee op te prikken.